ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΡΟΣΦΟΡΟΥ

[Recipe 3]

0.00€

POPULAR

Σημείωση:Αυτή η συνταγή προέρχεται(με την φωτογραφία)από το θαυμάσιο βιβλίο μαγειρικής της Βέφας Αλεξιάδου, Ελληνικά Γλυκά και Επιδόρπια(ISBN 960-85018-7-3). Δεν μπορώ παρά να παινέψω αυτό το βιβλίο αρκετά και να το προτείνω σε όποιον ενδιαφέρεται για την μαγειρική. Θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία νόστιμων συνταγών ,ανάμεσα στις οποίες και ένα αριθμό ορθόδοξων συνταγών.

Γίνονται 2 φραντζόλες. Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά.
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
-6 κούπες χωριάτικο ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κουταλιά της σούπας αλάτι
-2 κούπες χλιαρό νερό(40 βαθμούς)
-1 δόση παραδοσιακό προζύμι(δεν αναλύεται εδώ) ή
-1 ουγγιά μαγιά ή
-2 κουταλιές της σούπας ξηρή μαγιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αν χρησιμοποιήσετε προζύμι, επανενεργοποιήστε το, το προηγούμενο βράδυ. Διαφορετικά, διαλύστε την μαγιά σε μισή κούπα του χλιαρού νερού. Προσθέστε 3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το να σταθεί για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Στο μεταξύ, κοσκινίστε το αλεύρι με το αλάτι σε μία λεκάνη και κάντε μία τρύπα στο κέντρο. Ρίξτε μέσα το προζύμι ή το μίγμα της μαγιάς και το υπόλοιπο χλιαρό νερό. Σταδιακά ενσωματώστε το αλεύρι από τα τοιχώματα με το νερό, μέχρι να υγρανθεί όλο το αλεύρι και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μία απαλή και ελαστική ζύμη. Σκεπάστε την ζύμη με πλαστική μεμβράνη και αφήστε την σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 2 ώρες. Ζυμώστε πάλι την ζύμη για περίπου 5 λεπτά και χωρίστε την σε 4 ίσα μέρη. Σχηματίστε το καθένα σε μπάλα. Πιέστε ελαφρά τις μπάλες ,με τις παλάμες σας, μέχρι να σχηματίσουν κύκλους και αλευρώστε τις. Βάλτε τους δύο κύκλους, τον ένα πάνω στον άλλο, σε ένα καλά αλευρωμένο ταψί. Βουτήξτε την θρησκευτική σφραγίδα στο αλεύρι, αποτινάξτε το επιπλέον αλεύρι και πιέστε την δυνατά στην αλευρωμένη επιφάνεια. Αφήστε την σφραγίδα στην ζύμη για περίπου 5 λεπτά και αφαιρέστε την προσεκτικά. Τοποθετήστε τους άλλους δύο κύκλους, με τον ίδιο τρόπο, σε ένα ξεχωριστό ταψί. Καλύψτε τους και αφήστε τους σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.Αμέσως πριν το ψήσιμο τρυπήστε στις εσωτερικές και εξωτερικές γωνίες του σταυρού με ένα ξύλινο skewer,για να επιτύχετε επίπεδη επιφάνεια στο ψωμί σας. Ψήστε στους 200 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά, φροντίζοντας να μην τα κάψετε. Μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο, αλείψτε τα με λίγο νερό, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο μαγειρικής. Σκεπάστε τον άρτο με μία βαμβακερή πετσέτα και αφήστε τους σε ένα ράφι να κρυώσουν.
Αυτό το προιόν προστέθηκε στον κατάλογό μας την Κυριακή 16 Μάιος, 2004.
Κριτικές
Εκπτωτική Πολιτική (εφαρμόζεται στο Ταμείο):
- Για αγορά 2 ή περισσότερων αντικειμένων από μία κατηγορία, παίρνετε 5% επιπλέον έκπτωση
- Για αγορά 5 ή περισσότερων αντικειμένων από μία κατηγορία, παίρνετε 10% επιπλέον έκπτωση
- Για αγορά 10 ή περισσότερων αντικειμένων από μία κατηγορία, παίρνετε 15% επιπλέον έκπτωση
- Για αγορά 20 ή περισσότερων αντικειμένων από μία κατηγορία, παίρνετε 20% επιπλέον έκπτωση
- Για αγορά 50 ή περισσότερων αντικειμένων από μία κατηγορία, παίρνετε 25% επιπλέον έκπτωση
Καλάθι Αγορών
Αδειο καλάθι
Η Λίστα Επιθυμιών
Δεν έχετε προιόντα στη Λίστα Επιθυμιών
Αναζήτηση
Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά για την αναζήτηση.
Προχωρημένη αναζήτηση
Νομίσματα
Δεχόμαστε:
We accept Visa credit cards!   We accept MasterCard credit cards!   Click to learn about Paypal.com online payment method using credit & debit cards!   We accept payments through Post Service!
Social Share
Byzantine Icons, Orthodox Gifts & Liturgical Items by OramaWorld
OramaWorld.com - Copyright © 1999-2020