Ποικιλίες
: Ασύρτικο, Αθήρι, Αηδάνι
Περιοχή : Θήρα
(Σαντορίνη)
Αμπελώνας : Θήρα
(Σαντορίνη)
Έδαφος : τα αμπέλια
καλλιεργούνται παραδοσιακά σε πεζούλες στο αμμώδες και ηφαιστειακής προέλευσης
χώμα του νησιού.
Μικροκλίμα : Μεσογειακό,
με έντονη ηλιοφάνεια και υψηλή υγρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας, χαμηλή
βροχόπτωση και υψηλή ωρίμανση των σταφυλιών.
Τρύγος : (1999)
Αύγουστος
Οινοποίηση : Υπερώριμος
τρυγητός, λιάσιμο 15 ημερών και ελεγχόμενη ζύμωση
Εμφιάλωση : στο
οινοποιείο της Ι. Σ. ΡΟΥΣΣΟΣ Ε. Ε. στη περιοχή Επισκοπή Σαντορίνης
Μέσος όρος παραγωγής σε
φιάλες : 5000φ
Πρώτο έτος κυκλοφορίας
: 1981 (σε εμφιαλωμένη μορφή), διακόπηκε για 10 έτη και επανακυκλοφορεί
το 2004 εσοδείας του 1999
Χαρακτηριστικά
: είναι κρασί που χαρακτηρίζεται από το λιάσιμό των σταφυλιών και τη μακρόχρονη
παλαίωση στα δρύινα βαρέλια. Το χρώμα του, βαθύ μελί με πορτοκαλιές ανταύγειες,
προδίδει το παρελθόν του. Τα αρώματα των ξηρών καρπών, της μαρμελάδας
δαμάσκηνου και των λιασμένών σύκων εντυπωσιάζουν με την έντασή τους. Στο
στόμα κυριαρχεί η καμένη καραμέλα, η βανίλια ενώ η επίγευση του διαρκεί
αφήνοντας την φινετσάτη του γλύκα στο λάρυγγα και τόνους πορτοκαλόφλουδας.
Αλκοολικός βαθμός
:
Σάκχαρα :
Ολική οξύτητα
:
Θερμοκρασία σερβιρίσματος
: 8 -10 o C
Συνοδεύει : ξηρούς
καρπούς, τάρτες αποξηραμένων φρούτων, γλυκές σάλτες και σοκολατένιους
πειρασμούς. Πίνεται και μόνο του σαν απεριτίφ.
Βάρος: 1.50kgr [Τιμοκατάλογος Αποστολών]
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο, συνήθως αποστέλεται σε 4 έως 7 ημέρες.