Ποικιλίες
: Μαντηλαριά, Ασύρτικο και Μαυράθηρο
Περιοχή : Θήρα
(Σαντορίνη)
Αμπελώνας : Θήρα
(Σαντορίνη)
Έδαφος : τα αμπέλια
καλλιεργούνται παραδοσιακά σε πεζούλες στο αμμώδες και ηφαιστειακής προέλευσης
χώμα του νησιού.
Μικροκλίμα : Μεσογειακό,
με έντονη ηλιοφάνεια και υψηλή υγρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας, χαμηλή
βροχόπτωση και υψηλή ωρίμανση των σταφυλιών.
Τρύγος : ( 1998
)Αύγουστος
Οινοποίηση : Υπερώριμος
τρυγητός, λιάσιμο 20 ημερών, συνοινοποίηση Μαντηλαριάς, Ασύρτικου και
Μαυράθηρου. Επιπλέον παλαίωση 3 ετών σε βαρέλια.
Εμφιάλωση : στο
οινοποιείο της Ι. Σ. ΡΟΥΣΣΟΣ Ε. Ε. στη περιοχή Επισκοπή Σαντορίνης
Μέσος όρος παραγωγής σε
φιάλες : 12.000φ
Πρώτο έτος κυκλοφορίας
: 1974 (σε εμφιαλωμένη μορφή)
Χαρακτηριστικά
: Γλυκό, μαύρο, με σύνθετο άρωμα μαρμελάδας βύσσινου, βατόμουρου, κανέλλας
και γαρύφαλλου. Γεμάτη μεστή γεύση με νότες μπαχαρικών. Αφήνει ευχάριστα
γλυκιά εντύπωση. Επιδέχεται βαθύχρονη παλαίωση
Αλκοολικός βαθμός
: 12,5 % vol
Θερμοκρασία σερβιρίσματος
: 8 -10 o C
Συνοδεύει : ξηρούς
καρπούς, τάρτες αποξηραμένων φρούτων, γλυκές σάλτες και σοκολατένιους
πειρασμούς. Πίνεται και μόνο του σαν απεριτίφ ή μέσα σε κοκτέιλ.
Βάρος: 1.50kgr [Τιμοκατάλογος Αποστολών]
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο, συνήθως αποστέλεται σε 4 έως 7 ημέρες.