Ποικιλίες
: Μαντηλαριά, Αηδάνι, Ασύρτικο,
Αθήρι και Μαυράθηρο
Περιοχή : Θήρα
(Σαντορίνη)
Αμπελώνας : Θήρα
(Σαντορίνη)
Έδαφος : τα αμπέλια
καλλιεργούνται παραδοσιακά σε πεζούλες στο αμμώδες και ηφαιστειακής προέλευσης
χώμα του νησιού.
Μικροκλίμα : Μεσογειακό,
με έντονη ηλιοφάνεια και υψηλή υγρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας, χαμηλή
βροχόπτωση και υψηλή ωρίμανση των σταφυλιών.
Τρύγος : Αύγουστος
Οινοποίηση : Υπερώριμος
τρυγητός, λιάσιμο 15 ημερών και ελεγχόμενη ζύμωση
Εμφιάλωση : στο
οινοποιείο της Ι. Σ. ΡΟΥΣΣΟΣ Ε. Ε. στη περιοχή Επισκοπή Σαντορίνης
Μέσος όρος παραγωγής σε
φιάλες : 10.000φ των 750 ml και 20.000φ των 375 ml
Πρώτο έτος κυκλοφορίας
: 1974 (σε εμφιαλωμένη μορφή)
Χαρακτηριστικά
: Γλυκιά γεύση (λιαστό) και επίγευση, σιροπώδες, ήπιες τανίνες, πλούσιο
άρωμα, λαμπερό βαθυκόκκινο χρώμα.
Αλκοολικός βαθμός
: 10,5% vol
Θερμοκρασία σερβιρίσματος
: 8 - 10 o C
Συνοδεύει : προορίζεται
για το μυστήριο της θείας κοινωνίας
Βάρος: 1.50kgr [Τιμοκατάλογος Αποστολών]
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο, συνήθως αποστέλεται σε 4 έως 7 ημέρες.