Βυζαντινή Αγιογραφία με τον Άγιο Σάββα, τον Νέο, τον Εν Καλύμνω.
Ο Άγιος Σάββας της Καλύμνου γεννήθηκε το 1862 στην Κάλυμνο και από μικρή ηλικίας ένιωσε την ανάγκη να αφοσιωθεί στον Θεό. Ξεκινώντας από το Άγιο Όρος, κατευθύνθηκε στα Ιεροσόλυμα όπου διέμεινε περίπου 26 χρόνια.
Το 1926 επέστρεψε στην Κάλυμνο και ξεκίνησε την μοναστηριακή του ζωή στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων του νησιού. Ήταν γνωστός για την φιλευσπλαχνία του και την συμπόνοια που έδειχνε στον συνάνθρωπο ενώ με το χάρισμα της θαυματουργίας που του δόθηκε από τον Θεό, βεβαίωσε την αγιότητά του.
Δέκα χρόνια μετά τον θάνατό του, οπότε και έγινε η εκταφή, διαπιστώθηκε ότι τα λείψανά του ευωδίαζαν.
Ἀπολυτίκιον
Γόνος γέγονας Γάνου και χώρας Μέγα καύχημα νήσου Καλύμνου παμμακάριστε Σάββα, πατήρ ημών και γαρ οδόν διελθών της ασκήσεως του ακροτάτου τέλους επέτυχες. Διό πρέσβευε Χριστώ τω Θεώ σωθήναι τας ψυχάς ημών.
Κοντάκιον
Ήχος β’. Τοις των αιμάτων σου
Των Καλυμνίων θερμώς προϊστάμενος, ως δοξασθείς τη του Πνεύματος χάριτι, παρέχεις τοις χρήζουσι πάντοτε, την σην ταχείαν εν πάσι βοήθειαν. διό σε υμνούμεν Σάββα, Όσιε.
Η Αγιογραφία κατέχει πολύτιμη θέση στην εκκλησιαστική τέχνη γιατί πέρα από την αυταπόδεικτη καλλιτεχνική της αξία, μία αγιογραφική εικόνα ενώνει τον άνθρωπο με την αγιότητα του εικονιζόμενου προσώπου.
Για την Αγιογραφία του Αγίου Σάββα, οι έμπειροι Αγιογράφοι μας χρησιμοποιούν παραδοσιακές τεχνικές και υλικά υψηλής ποιότητας που προσφέρουν άριστη απεικόνιση αλλά και αντοχή στον χρόνο.
Όλες οι Αγιογραφίες μας είναι ζωγραφισμένες με αυγοτέμπερα ενώ μπορείτε να επιλέξετε το μέγεθος της εικόνας, την διακόσμηση του φόντου και την γλώσσα των επιγραφών όπως επίσης και το είδος του ξύλου που επιθυμείτε να χρησιμοποιηθεί.
Σημείωση: Η τελική εικόνα ενδέχεται να διαφέρει ελάχιστα από την φωτογραφία του καταλόγου.
Εικονογράφος: Κασσιανή Μοναχή, Ιερά Μονή Ευαγγελισμού, Πάτμος
Διαθεσιμότητα: Κατόπιν παραγγελίας, συνήθως αποστέλλεται σε 14 έως 21 ημέρες.