Χειροποίητη Βυζαντινή Εικόνα με την Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης.
Το 395 μ.Χ ο βασιλιάς Αρκάδιος μετέφερε την Τιμία Ζώνη της Παναγίας, από την Ιερουσαλήμ στην Κωνσταντινούπολη, την οποία φύλαξε σε χρυσή θήκη, την επονομαζόμενη Αγία Σωρό.
Μετά από 410 χρόνια, την Αγία Σωρό άνοιξε ο αυτοκράτορας Λέων Στ' Σοφό για να θεραπεύσει με την Τιμία Ζώνη και την χάρη της Παναγίας την σύζυγό του, Ζωή, η οποία υπέφερε από ασθένεια.
Στη συνέχεια, η Τιμία Ζώνη της Παναγίας τεμαχίστηκε και μεταφέρθηκε σε διάφορους ναούς και εκκλησίες. Τεμάχιο της βρίσκεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, το οποίο δώρισε ο Σέρβος ηγεμόνας Λάζαρος.
Ἀπολυτίκιον
Ἦχος πλ. δ’.
Θεοτόκε ἀειπάρθενε, τῶν ἀνθρώπων ἡ σκέπη, Ἐσθῆτα καὶ Zώνην τοῦ ἀχράντου σου σώματος, κραταιὰν τῇ πόλει σου περιβολὴν ἐδωρήσω, τῷ ἀσπόρῳ τόκῳ σου ἄφθαρτα διαμείναντα, ἐπὶ σοὶ γὰρ καὶ φύσις καινοτομεῖται καὶ χρόνος, διὸ δυσωποῦμέν σε, εἰρήνην τῇ πολιτείᾳ σου δώρησαι, καὶ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν τὸ μέγα ἔλεος.
Κοντάκιον
Ἦχος β’. Τὴν ἐν πρεσβείαις.
Τὴν θεοδόχον γαστέρα σου Θεοτόκε, περιλαβοῦσα ἡ Zώνη σου ἡ τιμία, κράτος τῇ πόλει σου ἀπροσμάχητον, καὶ θησαυρὸς ὑπάρχει, τῶν ἀγαθῶν ἀνέκλειπτος, ἡ μόνη τεκοῦσα ἀειπάρθενος.
Η Εικόνα με την Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας είναι ακριβές αντίγραφο Βυζαντινής τέχνης και δημιουργείται από έμπειρους τεχνίτες με την μέθοδο της χρυσοτυπίας όπου αγιογραφικά φύλλα χρυσού 22 καρατίων εφαρμόζονται λεπτομερώς για να διακοσμήσουν το φόντο της.
Κατά την τελική επεξεργασία, η εικόνα φιλοτεχνείται με σκούρο κόκκινο χρώμα περιμετρικά και λουστράρεται με ειδικό βερνίκι για να διατηρεί τη λάμψη της.
Προσφέρεται σε επίπεδο ή σκαφτό ξύλο και είναι κατάλληλη για τοποθέτηση σε τοίχο.
Εορτή: 31 Αυγούστου
Εικονογράφος: Πέτρου Θέμης
Διαθεσιμότητα: Κατόπιν παραγγελίας, συνήθως αποστέλεται σε 5 έως 10 ημέρες.