Χειροποίητη Βυζαντινή Εικόνα με την Αγία Μαρίνα την Μεγαλομάρτυρα.
Η Αγία Μαρίνα καταγόταν από την Αντιόχεια της Μικράς Ασίας. Καθώς η μητέρα της πέθανε λίγο μετά την γέννα, ο ειδωλολάτρης πατέρας της ανέθεσε την ανατροφή της σε μία Χριστιανή γυναίκα από την οποία η Αγία Μαρίνα γνώρισε και ασπάστηκε τον Χριστιανισμό.
Όταν έφτασε τα δεκαπέντε έτη, ο έπαρχος Ολύμβριος διέταξε για την σύλληψή της λόγω της πίστης της. Ωστόσο, μόλις την είδε γοητεύτηκε από την ομορφιά της και της πρότεινε να αλλαξοπιστήσει και να γίνει σύζυγος του, πρόταση την οποία απέρριψε η Αγία Μαρίνα υπερασπιζόμενη τον Χριστό.
Μετά από την απόρριψη αυτή, ο Ολύμβριος της υπέβαλλε σκληρά βασανιστήρια από τα οποία η ίδια βγήκε ζωντανή με θαυματουργό τρόπο. Μαθαίνοντας τα θαύματα της Αγίας Μαρίνας, πολλοί ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό, γεγονός που εξόργισε τον Ολύμβριο ο οποίος και τελικά διέταξε τον αποκεφαλισμό της.
Ἀπολυτίκιον
Ἀνδρείαν καὶ φρόνησιν, σὺ κεκτημένη σεμνή, ἀνδρείως κατεπάτησας ὄφιν ἀρχέκακον, Μαρίνα πανεύφημε, ἤσχυνας Ὀλυμβρίου τᾶς πικρᾶς τιμωρίας, εὐφρανας Ἀσωμάτων τᾶς χορείας ἀθλοῦσα, διὸ ἀπαύστως πρέσβευε Χριστῷ, εἰς τὸ σωθήναι ἠμᾶς.
Κοντάκιον
Ἦχος γ’. Ἡ Παρθένος σήμερον.
Παρθενίας κάλλεσι, πεποικιλμένη παρθένε, ἀκηράτοις στέμμασιν, ἐστεφανώθης Mαρίνα, αἵμασι, τοῦ μαρτυρίου δε φοινιχθεῖσα, θαύμασι καταλαμπρύνθης τῶν ἰαμάτων, καὶ τῆς νίκης τὰ βραβεῖα, ἐδέξω Μάρτυς χειρὶ τοῦ Κτίστου σου.
Η Εικόνα της Αγίας Μαρίνας της Μεγαλομάρτυρος είναι ακριβές αντίγραφο Βυζαντινής τέχνης και δημιουργείται από έμπειρους τεχνίτες με την μέθοδο της χρυσοτυπίας όπου αγιογραφικά φύλλα χρυσού 22 καρατίων εφαρμόζονται λεπτομερώς για να διακοσμήσουν το φόντο της.
Κατά την τελική επεξεργασία, η εικόνα φιλοτεχνείται με σκούρο κόκκινο χρώμα περιμετρικά και λουστράρεται με ειδικό βερνίκι για να διατηρεί τη λάμψη της.
Προσφέρεται σε επίπεδο ή σκαφτό ξύλο και είναι κατάλληλη για τοποθέτηση σε τοίχο.,
Εορτή: 17 Ιουλίου
Εικονογράφος: Κασσιανή Μοναχή, Ιερά Μονή Ευαγγελισμού, Πάτμος
Διαθεσιμότητα: Κατόπιν παραγγελίας, συνήθως αποστέλεται σε 5 έως 10 ημέρες.