Σετ Δισκοπότηρο Αγίας Τραπέζης -... | OramaWorld.com

Σετ Δισκοπότηρο Αγίας Τραπέζης

Το Δισκοπότηρο της Αγίας Τραπέζης είναι το αρχαιότερο από τα λειτουργικά σκεύη και συμβολίζει το ποτήριο του Mυστικού Δείπνου. Tα παλαιότερα ποτήρια είχαν σχήμα κρατήρα με χαμηλό πόδι ή κυπέλλου με ή χωρίς λαβές. Τα μεταβυζαντινά Άγια Ποτήρια αποτελούνται από τρία ως τέσσερα κομμάτια. 

Tο Δισκοπότηρο της Αγίας Τραπέζης συνοδεύεται από τα παρακάτω λειτουργικά σκεύη: Άγιο ΠοτήριοΛαβίδα για τη μετάληψη των πιστών,  Δισκάριο όπου τοποθετείται ο προσφερόμενος άρτος κατά τη θεία Λειτουργία και ο οποίος προέρχεται από το μεγάλο κυκλικό ευχαριστιακό δίσκο των παλαιοχριστιανικών χρόνων, Λόγχη για την κοπή του άρτου, και Αστερίσκο, ο οποίος αποτελείται από δύο στενά ημικυκλικά ή πιόσχημα ελάσματα που σχηματίζουν σταυρό πάνω από το δισκάριο. Ο Αστερίσκος τοποθετείται εκεί για να εμποδίζει το κάλυμμα να αγγίζει τον άρτο κατά την Θεία Λειτουργία. 

Τα Σετ προσφέρονται επιχρυσωμένα με χρυσό 24Κ, επάργυρα με ασήμι 950 ή και διακοσμημένα με Σμάλτο. Τέλος, έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία ώστε να μην χάνουν την λάμψη τους.

Κατηγορίες
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Η Λίστα Επιθυμιών σας είναι άδεια.

Φίλτρα
Τιμή
Ύψος
Μήκος
Πλάτος
Λάμπες
από Διαθεσιμότητα
από {{ option.name }}
Δεχόμαστε
We accept Visa credit cards! We accept MasterCard credit cards! We accept Paypal! We accept payments through Post Service!

Irina Mykhaylov, Canada

"...Thank you very much for the beautiful chalice set . I received the product in excellent condition! ..."

May 1, 2022 Read more...