Βυζαντινές Εικόνες | OramaWorld.com

Βυζαντινές Εικόνες

Ιερές Εικόνες, ακριβή αντίγραφα Βυζαντινής Τέχνης--η λέξη εικόνα είναι ελληνική και αποδίδει την "μορφή", την "αποτύπωση" ή την "αναπαράσταση". Παρόλο που η λέξη μπορεί να αποδίδει οποιαδήποτε αναπαράσταση ενός ιερού προσώπου σε μωσαϊκό, τοιχογραφία ή μικρογραφία από ξύλο, μέταλλο, πολύτιμους λίθους, σμάλτο ή ελεφαντόδοντο συνήθως χρησιμοποιείται για αναπαραστάσεις ζωγραφισμένες σε φορητούς ξύλινους πίνακες. Οι άνθρωποι θέλουν το Θεό τους ορατό, ακόμη και όταν η θρησκεία τους του έχει δώσει μια τελείως πνευματική μορφή. Οι χριστιανοί απεικόνιζαν και αυτοί το Θεό και τους Αγίους τους.

Οι εικόνες δεν δημιουργήθηκαν ως αντικείμενα τέχνης αλλά για λατρευτικούς σκοπούς για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να κατανοήσουν καλύτερα τις μορφές στις οποίες προσεύχονται και να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στον άνθρωπο και τον Θεό. H πνευματική δύναμη της βυζαντινής εικόνας, βοηθάει στη συγκέντρωση και την προσοχή του πιστού και διευκολύνει τη μεσολάβηση του θείου. Στη συλλογή μας μπορείτε να βρείτε Βυζαντινές εικόνες, ακριβή αντίγραφα Βυζαντινής τέχνης, που η θεματολογία τους προέρχεται από πρωτότυπα τα οποία βρίσκονται σε εκκλησίες, Ιερές Μονές, μουσεία και ιδιωτικές συλλογές.

Κατηγορίες
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Η Λίστα Επιθυμιών σας είναι άδεια.

Δεχόμαστε
We accept Visa credit cards! We accept MasterCard credit cards! We accept Paypal! We accept payments through Post Service!

Κα. Πηνελόπη Θεοδοσίου, Ελλάδα

"...Καλημέρα!!! Παρέλαβα εχθές την εικόνα δεν έχω λόγια ήταν εκπληκτική!!!! Πάρα πολύ όμορφη!!! Σας ευχαριστώ πολύ!!!..."

February 5, 2022 Read more...